Instructeursopleiding en/of optimistenhulp opleiding

Zeilinstructeur

Wil jij instructeur worden, kan je goed met kinderen overweg, ben je minimaal 16 jaar en in het bezit van een CWO diploma KB3? Schrijf je dan in voor onze unieke instructeursopleiding. Tijdens deze opleidingsweek wordt er veel van je verwacht en moet je ook goed tegen kritiek kunnen. Belangrijke eigenschappen die voor een instructeur nodig zijn; vrolijk en aardig zijn, graag jonge en oude mensen iets leren, veel kennis en ervaring op het gebied van zeilen hebben, kunnen zeilen met inzicht en goed anticiperen op komende situaties, veilig zeilen, creatief en actief in activiteiten zijn binnen de groep instructeurs. Dit zijn enkele eigenschappen waar de gehele trainingsweek aan gewerkt wordt en de laatste dag zal er examen worden gevaren. Daarna start een stage traject van ca. vijf weken op de zeilschool. 

Optimistenhulp

Nog geen 16 of nog geen KB3, maar je wilt wel graag lesgeven? Dan is de opleiding Optimistenhulp een goede opstap richting het instructeurschap. De minimale leeftijd is 15 jaar en je dient in het bezit te zijn van het CWO diploma KB2. Je doorloopt voor een deel hetzelfde programma als bij de instructeursopleiding, maar je leert ook zeer gericht de taken die als optimistenhulp belangrijk zijn om te beheersen. Denk hierbij aan het besturen van een Zodiac, een oefenbaan uitleggen, gesprekstechnieken met jonge kinderen, een sleep maken, etc. Een jaar helpen op de zeilschool als optimistenhulp is een goede opstap richting het instructeurschap waarbij je zowel zeiltechnisch als lesgeeftechnisch al veel basiservaring opdoet.


Programma Instructeur/Optimistenhulp opleiding:

Cursus nr.A1i Instructeursopleiding: 20, 21 en 22 maart en 9 t/m 13 april 2020, €435,- nu boeken
Cursus nr.A1o Optimistenhulp opleiding: 
20, 21 en 22 maart en 9 t/m 13 april 2020, €435,- nu boeken

De Instructeursopleiding en Optimistenhulp opleiding bestaat uit een didactisch weekend vanaf vrijdagavond 20 t/m zondag 22 maart 2020 en wordt afgerond tijdens het Paasweekend van donderdagavond 9 t/m maandag 13 april 2020 met trainingsdagen in lesgeven en zelfvaren.

Alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW, prijswijzigingen voorbehouden.
U heeft na boeking 21 dagen de mogelijkheid kostenloos te annuleren

 

 

 

1e Brabantse Zeilschool de Biesbos Biesboschweg 3 4924 BB Drimmelen 0162-682266 info@zeilschool-biesbos.nl